Ε.Ο.Κ. (Ε.Ε.) ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

 

Ε.Ο.Κ. (Ε.Ε.) ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

ΟΧΙ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

 

Είναι γνωστό ότι εδώ και πολλές δεκαετίες η Τουρκία έχει ως στρατηγικό στόχο την συνιδιοκτησία και την συνεκμετάλλευση σο Αιγαίο, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου της θάλασσας που προβλέπει τα χωρικά μας ύδατα στα δώδεκα (12)  μίλια.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια η Τουρκία προσπαθούσε μεθοδικά, με συνεχείς παραβιάσεις στον θαλάσσιο και εναέριο εθνικό μας χώρο, με τα γεγονότα στα Ίμια και με δηλώσεις να αμφισβητήσει στην πράξη αυτή τη νομική πραγματικότητα, για να προωθήσει τα παράνομα επεκτατικά της σχέδια στο Αιγαίο.

Τώρα προχωράει σε ένα πιο ουσιαστικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, με τη βοήθεια της Γερμανίας, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, για να επιβεβαιωθεί η ορθότητα της παλαιότερης θέσης του Αντρέα Παπανδρέου ότι: «Ε.Ο.Κ. και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο».

Αλήθεια πως είναι δυνατό η Κυβέρνηση να ζητάει μαζί με την Τουρκία και τη Γερμανία, την εποπτεία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, χωρίς προηγουμένως να έχει καταστήσει σαφές στη Ε.Ε. και κυρίως στην Τουρκία και χωρίς προηγουμένως αυτοί να αποδεχθούν το διεθνές δίκαιο της θάλασσας; Δηλαδή χωρίς προηγουμένως να αποδεχθούν ότι τα χωρικά ύδατα της Ελλάδος είναι στα δώδεκα (12) μίλια από τα νησιά μας;

 

ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ.

 

Αν δεν γίνει προηγουμένως ρητά και κατηγορηματικά αποδεκτή η αυτονόητη θέση ότι τα χωρικά μας ύδατα είναι στα δώδεκα (12) μίλια, τότε οδηγούμαστε στην απαράδεκτη προώθηση των ανωτέρω στρατηγικών στόχων της Τουρκίας και παραδίδεται εθνικός μας χώρος σε αυτή και αυτό σημαίνει και τέλεση σοβαρού ποινικού αδικήματος από αυτούς που θα αποδεχθούν μια τέτοια συμφωνία.

Ελπίζω ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας θα συναισθανθεί τις ευθύνες του και δε θα αποδεχθεί αυτά τα καταστροφικά σχέδια της Τουρκίας, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, με πρόσχημα την αντιμετώπιση του προσφυγικού.