Η ουσία της σημερινής πραγματικότητας

 

Η ουσία της σημερινής πραγματικότητας

 

Τη σημερινή περίοδο διακρίνει έξαρση των καπιταλιστικών αντιφάσεων, που έχει περιγράψει ο Μάρξ και του ιμπεριαλισμού με τη (λενινιστική) έννοια της προσπάθειας των μεγάλων δυνάμεων (Αμερικής, Γερμανίας και άλλων) να διατηρήσουν ή να αυξήσουν την επιρροή τους για οικονομικούς λόγους.

Η κάθε μία από αυτές τις δυνάμεις, πιστεύει πως της είναι απαραίτητος ο πλήρης έλεγχος των υπερεθνικών οντοτήτων (Ε.Ε., ΝΑΤΟ, Δ.Ν.Τ κ.λ.π).

Ως εμπόδια θεωρεί και επιδιώκει η κάθε μία τα άλλα έθνη – κράτη, κοινωνικά και πολιτισμικά σύνολα, καθώς και τις ανεξάρτητες συνειδήσεις. Υπονομεύουν την ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία επιλεγμένων χωρών. Πιέζουν πολιτικά κόμματα, πολιτικές ηγεσίες και κοινωνίες για να γίνονται γενικά αποδεκτές οι συνέπειες του πιο ξέφρενου καπιταλισμού.

Χρησιμοποιούν την οικονομική και στρατιωτική τους υπεροχή, αλλά και την κυριαρχία τους επί των μαζικών μέσων επικοινωνίας και ενημέρωσης. Ο ιμπεριαλισμός δημιουργεί ή επαυξάνει δεινά, όπως είναι η σταδιακή εκδίωξή μας από την περιοχή Κύπρου – Αιγαίου – Θράκης, η ανεργία, η φτώχεια και η αλλοτρίωση.

Κατά συνέπεια αυτά που βιώνουμε σήμερα δεν οφείλονται στις «αιτίες» που η άθλια προπαγάνδα των μεγάλων δυνάμεων και των κατευθυνόμενων Μ.Μ.Ε. προσπαθεί να επιβάλλει στους πολίτες, για να τους καθυποτάξουν. Οφείλονται στα παραπάνω αναφερόμενα βαθύτερα αίτια.

Γι' αυτό η αντίστασή μας πρέπει να βασιστεί σε σύνθεση εθνισμού και διεθνισμού, προκειμένου να γίνει αποτελεσματική. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εργαστούμε σοβαρά και υπεύθυνα, χωρίς λαϊκισμούς και άγονες συνθηματολογίες, προσανατολίζοντας σωστά τους πολίτες.

Θα πρέπει με άλλα λόγια να ξεφύγουμε από τη διαχείριση και να κάνουμε ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΞΑΝΑ.